skip to Main Content
Ses evrenin vazgeçilmezidir, "Müzik" Dünyanın...
Facekapak

Ayna grubu

 

Ayna grubu Erhan GÜLERYÜZ tarafından 1996 yılında kurulmuş bir Türk rock müzik grubudur.
Ayna grubu, 1996 senesinde ilk albümünü piyasaya sürmüştür. Grup kendilerini bir albüm grubu olarak değil, konser grubu olarak tanımlamaktadır.

 Ayna grubu Üyeleri

  • Erhan GÜLERYÜZ (Vokal)
  • Can GÜNEY (Gitar)
  • Orçun ÇOLAK (Klavye)
  • Can ERGENLER (Bas gitar)
  • Bülent AKBAY (Davul)

Grubun Başarıları Hakkında başlıca bilinmesi gerekenler:

Ayna’nın Aldığı Ödüller:

 

Ayna grubu 1996, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “en iyi grup ödülü” almıştır.
3 sene üst üste aldığı ödül ile Altın Kelebek ödülünün de sahibi olmuş ve daha birçok dalda 100’den fazla ödül almış tek Türk grubudur.
2014 Mevlana Hoşgörü ve Barış Ödülleri’nde yılın “en iyi grup ödülü”ne layık görülmüştür.

 

Ayna Grubu Başarıları:

Ayna 23 Nisan 1997 tarihinde TBMM bahçesinde 150.000 kişiye konser verdiler.
Türkiye’de ve hatta dünyada 2600’den fazla konser vermiş ve halen konserlerine devam etmektedir.
Türkiye’de albüm satışları 1 milyonu geçen tek grup (Gittiğin Yağmurla Gel: 1996,1997) (Dön Bak Ayna’ya: 1998)
151 konser vererek 7 ay içinde rekor kıran tek grup.
En son yapılan konserle AYNA 2.600 konser vererek rekora devam ediyor.
Bugüne kadar yapılan albüm satışlarının toplamı 10 milyonu aşan tek gruptur.

Dizi ve Film Müzikleri:

  • Sultan (Dizi) – 2001
  • Martılar Açken (Film) – 2002
  • Elveda (Dizi) – 2003
  • Dolunay (Dizi) – 2005
  • Zeynep (Dizi) – 2005
  • Abimm (Film) – 2009
  • Avrupa Avrupa (Dizi) 2011-2013
  • Gönül Hırsızı (Dizi) 2013
  • İçimde Akan Nehir (Film) – 2015

Diskografi:

  • (1993) Güller Açtı
  • (1996) Meçhul Şarkıcı
  • (1996) Gittiğin Yağmurla Gel
  • (1997) Gittiğin Yağmurla Gel & Ceylan Remixes
  • (1998) Dön Bak Ayna’ya
  • (1999) Şarkılar ve Türküler
  • (2000) Çayımın Şekeri
  • (2002) Bostancı Durağı
  • (2004) Denizden Geliyoruz
  • (2005) Ayna Buğu-su
  • (2006) Nefes
  • (2010) Asmalımescit
  • (2011) Mavi Şarkılar
  • (2013) Ölsem De Kurtulsam (single)
  • (2014) İçimde Akan Nehir (single)
  • (2015) Sevmek (single)
  • (2017) Severek Ayrılanlar (single)

Yayınladığı Klipler:

  • Ceylan (1996) – Gittiğin Yağmurla Gel
  • Ölünce Sevemezsem Seni (1997) – Gittiğin Yağmurla Gel & Ceylan Remixes
  • Gittiğin Yağmurla Gel (1997) – Gittiğin Yağmurla Gel & Ceylan Remixes
  • Kiziroğlu (1998) – Dön Bak Aynaya
  • Akdeniz (1998) – Dön Bak Aynaya
  • Sen Unutma Beni (1998) – Dön Bak Aynaya
  • Arzu Gızım (1998) – Dön Bak Aynaya
  • Işığa Doğru (1998) – Dön Bak Aynaya
  • Leyla (1999) – Şarkılar ve Türküler
  • Gelincik (1999) – Şarkılar ve Türküler
  • Fosforlu Cevriye (1999) – Şarkılar ve Türküler
  • Kirpiklerin Ok Ok Eyle (1999) – Şarkılar ve Türküler
  • Sana Ne Oldu Böyle (2000) – Çayımın Şekeri
  • Çayımın Şekeri (2000) – Çayımın Şekeri
  • Anlatmalıymış Meğer (2000) – Çayımın Şekeri
  • Kadınım (2001) – Çayımın Şekeri
  • Ahu Gözlüm (2001) – Çayımın Şekeri
  • Severek Ayrılanlar (2002) – Bostancı Durağı
  • Tırtıl (2002) – Bostancı Durağı
  • Biz Akdenizliyiz (2004) – Denizden Geliyoruz
  • Aşık Oldum Anne (2005) – Denizden Geliyoruz
  • Nefes (2006) – Nefes
  • Can Ellerinden Gelmişem (2010)
  • Asmalımescit (2010) – Asmalımescit
  • Gemiler Sapasağlam (2010) – Asmalımescit
  • Aşıklar Tepesi (2011) – Mavi Şarkılar
  • Ölsemde Kurtulsam (2013) – Ölsemde Kurtulsam
  • İçimde Akan Nehir (2014) – Single
  • Sevmek (2015) – Single
  • Severek Ayrılanlar (2017) – Single

Grup Ayna menajerlik iletişimi için:

Telefon:

Sinan GÜLERYÜZ: +90 532 674 33 03

 

Back To Top